MALZEMELER
2 su bardağı su(ben 1 bardağını süt kullandım.)
1 yemek kaşığı sirke
tuz
5 su bardağı kadar un
İÇ MALZEMESİ
2 bağ pırasa
tuz ,karabiber,kırmızı pulbiber
3 yemek kaşığı zeytinyağ
2 kahve fincanı su
ARASI İÇİN
125 gr.tereyağ
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
AÇMAK İÇİN
nişasta ve un
YAPILIŞI
- Hamur malzemeleriyle pürüzsüz bir hamur yoğurun ve üzerini kapatıp 1 saat dinlenmeye bırakın.
- Hamurunuz dinlenirken iç harcınızı hazırlayın.Pırasaları ince ince doğrayıp,3 yemek kaşığı yağda kavurun.Kavrulurken baharatlarını ekleyin.En son 2 kahve fincanı su ekleyip,pişirin.Pişen pırasalı harcınızı soğuması için bir kenarda bekletin.
- Dinlenen hamurunuzdan 30 adet aynı büyüklükte bezeler hazırlayın.
- Tereyağı eritin ve zeytinyağıyla karıştırın.
- Bezelerinizi 15şerli 2 gruba ayırın.
- İlk 15 tane merdaneyle küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın ve aralarını fırçayla yağlayarak üst üste koyun..En üstteki hamurun üzerini yağlamadan bırakın.Daha sonra hazırladığınız hamurları buzdolabına koyun.
- Sonra diğer 15 bezeyi açıp,aynı şekilde aralarını yağlayarak hazırlayın ve buzdolabına koyun.
- İlk koyduğunuz bezeleri buzdolabından alın ve tepsinizin büyüklüğünde nişastalı un karışımıyla açın.Açtığınız yufkayı yağladığınız tepsiye yayın ve elinizle iyice yerleştirin.Sonrada üzerine pırasalı harcı yayın.
- Sonra diğer hamuru buzdolabından alın ve tepsinizin üzerine göre açın.Dikkatlice pırasalı harcın üzerine yerleştirip,elinizle kenarlarını bastırın.
- Kalan erimiş tereyağınızla böreğin üzerini iyice yağlayın ve önceden ısıtılmış,170 derece fırında yavaş yavaş iyice kızarana kadar pişirin.
- Arnavut böreğinin hamurunda sadece su kullanılıyor,ama daha bir gevrek olsun diye sütle suyu karıştırdım..Ve açarken unla nişastayı karıştırdım..
- Bu ölçü büyük fırın tepsisine göredir.
- AFİYET OLSUN..
- Bu güzel tarif için sevgili Arzu``ya Vanilins``e çok teşekkürler..
Yorumlar
Yorum Gönder