MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağısıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un( yumuşak bir hamur olucak)
1 yemek kaşığı sirke
açmak için nişasta
150 gr.tereyağ (üzeri için)
YAPILIŞI
- Yumurta; sıvı yağ ;süt; sirke ;tuz ve unla yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurunuzu 1 saat dinlendirin.
- Hamurunuzdan 30 adet küçük bezeler yapın.
- 15 tane 15 tane ayırın ve herbirini küçük pasta tabağı büyüklüğünde nişastayla açın.
- Sonra 15 tanesini üst üste koyarak tekrar tepsinizin büyüklüğünde açın.
- Yağlanmış tepsinize yerleştirin ve araya hazırladığınız peynirli içi koyun.
- Tekrar kalan 15 taneyi üst üste koyarak nişastayla açın ve peynirli harcın üstüne yayın.Elinizle iyice yerleştirin.
- Baklava şekli vererek kesin; erittiğiniz tereyağını üstüne dökün.
- 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.(1 saat veya 1saat 15 dakika)
Yorumlar
Yorum Gönder