MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
3 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
açmak için nişasta ve un
üzeri için 200 gr.tereyağ
İÇ HARCI
8 deste ıspanak
3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
kırmızıbiber
tuz
karabiber
YAPILIŞI
- Hamur malzemelerinizle pürüzsüz ,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamurunuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıp,nişastaya bulayın ve üzerini örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
- Hamurunuz dinlenirken,ıspanaklarınızı iyice yıkayın ve doğrayın.Sonrada sıcak sudan geçirin ve iyice sıkın.Suyu kalmasın.
- Soğanları doğrayın,sıvı yağda biraz kavurun ve kaynar sudan geçirip suyunu sıktığınız ıspanakları içine koyun ve beraberce biraz daha kavurun.Kavurma işleminiz bitince,arzu ettiğiniz kadar baharatlarınızı atın ve soğumaya bırakın.
- Hamurunuz dinlenince bezeleri nişastalı un karışımıyla açabildiğiniz kadar ince açın,açtığınız yufkayı dört üçgen olacak şekilde kesin.Her üçgeni elinizle yavaşca büzün ve ikiye bükün.Ucuna hazırladığınız içten 1 yemek kaşığı kadar koyun ve d şeklinde kapatın.Yani her bezeden 4 tane böreğiniz olacak.Bütün bezelerinizi bitirene kadar böyle hazırlayın.Bu ölçüden 2 tepsi börek çıkıyor..
- Böreklerinizi tepsiye dizin ve herbirinin üzerine ikişer yemek kaşığı kadar erimiş tereyağ dökün ,sonrada 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Kıyır kıyır ,nefis börekleriniz hazır,artık servis edebilirsiniz..
- AFİYET OLSUN..
Yorumlar
Yorum Gönder